Nog steeds geen treinen tussen Gouda en Zoetermeer

Vanwege een sein- en wisselstoring rijden er geen treinen tussen Gouda en Gouda Goverwelle, Gouda en Zoetermeer en Gouda en Nieuwerkerk aan den IJssel. De storing ontstond woensdagmiddag rond 12:00 uur.

Het treinverkeer rond Gouda heeft al sinds het middaguur last van de storing. Reizigers tussen Den Haag Centraal en Utrecht Centraal kunnen beter omreizen via Leiden Centraal, meldt de NS op de website. Volgens de vervoerder kunnen reizigers vanuit Rotterdam naar Utrecht het best via Schiphol reizen.

Er rijden bussen tussen Gouda en Den Haag Centraal en tussen Gouda en Alphen a/d Rijn. De verstoring is naar verwachting rond 21:00 uur voorbij.

Aanvulling

Waarschijnlijk is koperdiefstal de oorzaak van treinstoring de sinds woensdagmiddag de omgeving van Gouda teistert. Dat zegt ProRail. Al sinds woensdagmiddag 12:00 uur rijden er geen treinen tussen Gouda en Alphen aan den Rijn, Zoetermeer en Nieuwerkerk aan den IJssel.

“Wij hebben vanmiddag om 13:00 uur een transformator vervangen”, zegt Huub Veneman van ProRail. Maar daarmee was het probleem niet opgelost. “We zagen wel dat er koper was gestolen tussen station Gouda en Moordrecht en we denken dat er een draadbreuk rond station Gouda is. Dat zouden de oorzaken kunnen zijn.” legt Veneman uit.

ProRail hoopt dat de storing rond 21:00 uur verholpen is. “Maar daar hebben mensen in de spits nu natuurlijk geen boodschap aan” erkent de voorlichter van ProRail. De NS heeft inmiddels wel bussen ingezet en raadt reizigers vanuit Den Haag richting Utrecht aan om te reizen via Leiden.

Reactie achterlaten