Bouw station Bleizo dichterbij

De colleges van burgemeester en wethouders van Lansingerland en Zoetermeer stellen de raden van beide gemeenten voor akkoord te gaan met de nadere afspraken voor de realisatie van station Bleizo (Bleiswijk-Zoetermeer). In juni 2014 werd bekend dat de NS-treinen hier vanaf 2018 vier keer per uur gaan stoppen. Voorwaarde is dat beide gemeenten hun goedkeuring geven aan de financiële en organisatorische afspraken met NS, Haaglanden en Bleizo. Behandeling in de gemeenteraden vindt in januari 2015 plaats.

Eind 2018 opening station Bleizo

Station Bleizo komt te liggen op de gemeentegrens van Zoetemeer en Lansingerland, naast de A12. De voorbereidingen voor de bouw kunnen na instemming van de raden volop verder. De eerste stap is dat in het voorjaar van 2015 het definitieve ontwerp voor het station klaar is. Parallel hieraan worden voorbereidingen getroffen voor het (ver)leggen van kabels en leidingen. De feitelijke bouw van station Bleizo start vanaf de zomer van 2016, waaronder ook de P+R- en fietsvoorzieningen en de brug over de A12. Naar verwachting wordt het station eind 2018 geopend.

Reistijdwinst tot 25 minuten

Alle Sprinters tussen Den Haag en Gouda stoppen bij station Bleizo. Ook RandstadRail-lijn 4 krijgt een halte bij het station, waar tienmaal per uur wordt gestopt. Met de 700 gratis parkeerplekken en goede verbindingen met regionale fietsroutes, biedt het station voor treinreizigers een uitstekende overstapmogelijkheid. Daarmee kan voor zo’n 70.000 inwoners van Lansingerland en Zoetermeer de reistijdwinst met het openbaar vervoer oplopen tot 25 minuten.

Reactie achterlaten