Minder zwartrijders bij controleactie RandstadRail

Tijdens een grote controleactie in de RandstadRail op vrijdag zijn er minder bekeuringen uitgedeeld voor zwartrijden dan voorheen. Dat maakte de gemeente maandag bekend.

De actie werd gehouden door HTM, Politie Haaglanden, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer. In totaal werden er ruim 4500 passagiers gecontroleerd. Van hen hadden 150 mensen geen geldig vervoersbewijs. Met 3,2 procent is dit het laagste percentage zwartrijders dat is waargenomen tijdens een controleactie, meldt de gemeente.

Ook kregen 25 mensen een bekeuring omdat ze zich net konden identificeren en werd drie verdachten werden aangehouden voor onder andere belediging.

Rondhangende jongeren

De focus van de actie lag op de haltes waar rondhangende jongeren vaak veel overlast veroorzaken, door bijvoorbeeld vernieling en geluidsoverlast. Dit is het geval bij de haltes Voorweg Laag en Hoog, Centrum West, Stadhuis en Palenstein, Seghwaert, De Leyens en Javalaan. De actie duurde van 14:30 tot 01:00 uur.

Burgemeester Aptroot liet in een reactie weten dat hij tevreden is dat de dalende trend is ingezet. “Om dit het komend jaar vast te houden, gaan we door met de gezamenlijke controleacties op onverwachte momenten. Want iedereen moet weten dat zwartrijden niet mag, evenmin als ander slecht gedrag.”

Reactie achterlaten