Raad Zoetermeer unaniem voor nieuw station Bleizo

De gemeenteraad van Zoetermeer heeft maandagavond unaniem besloten om het NS-station Bleizo te gaan bouwen. Het definitieve ontwerp moet dit voorjaar al klaar zijn. De bouw gaat in de zomer van 2016 van start.

Station Bleizo gaat tussen de 75,5 en 80,5 miljoen euro kosten. De stadsgewesten Haaglanden en Rotterdam leveren samen een bijdrage van 50 tot 55 miljoen euro. De gemeentes Lansingerland en Zoetermeer betalen 13,5 miljoen en het ministerie gaat 12 miljoen ophoesten.

Het nieuwe station staat al lang op de verlanglijst van de gemeente Zoetermeer, maar de NS dacht steeds dat er te weinig reizigers gebruik zouden gaan maken van het station. Vanaf eind 2018 moeten alle Sprinters tussen Den Haag en Gouda stoppen op station Bleizo.

Reactie achterlaten