Raad is HTM ‘spuugzat’

De raadsleden somden afgelopen maandag in rap tempo de problemen rond de RandstadRail op. Wissels die zijn vervangen maar nog steeds niet goed werken, informatieborden die bij problemen geen info geven, personeel dat niets weet en liften die niet goed werken. Volgens veel partijen is de maat vol. “Het college moet zijn tanden aan de HTM laten zien”, aldus Ivan Beij van de SP.

Verantwoordelijk wethouder Marc Rosier bevestigt dat er sprake is van ondermaatse dienstverlening. “Er is terechte frustratie over de informatie en de dienstverlening. Ik heb vorige week direct een gesprek met de directeur van de HTM gehad en de HTM zit er ook zo in”, aldus Rosier.

Volgens de wethouder is het afdwingen van een oplossing echter voor hem niet mogelijk. “Ik heb geen macht om dit af te dwingen.”, aldus Rosier. Beij is het hier niet mee eens. “Afdwingen kan wel. Het is een politiek keuze”, bijt hij Rosier toe. De gemeenteraad neemt unaniem een motie aan waarin zij het college opdraagt om meer druk uit te oefenen op de HTM. Rosier belooft de raad dat hij meer druk zal zetten en komt over een maand met een memo.

Reactie achterlaten