Politiek Zoetermeer klaar met aanhoudende problemen met RandstadRail

De politiek in Zoetermeer is de storingen met de RandstadRail meer dan zat. In een debat dat enkele partijen maandagavond op stel en sprong willen organiseren eisen ze dat verantwoordelijk wethouder Marc Rosier (VVD) snel ingrijpt.

Voor Zoetermeer is de RandstadRail een belangrijke verbinding naar Den Haag, maar ook naar Rotterdam via de halte Leidscheveen. Woensdag werd het tramverkeer in de war geschopt door een storing in een wissel bij het Forepark. Zowel richting Den Haag als Zoetermeer reed RandstadRail met grote vertraging. Vervoerder HTM had moeite om de problemen te verhelpen.

Het afgelopen jaar heeft HTM voor 1,2 miljoen euro aan de rails vertimmerd tussen Den Haag en Zoetermeer. “Wij willen er zeker van zijn dat deze nieuwe storingen niets te maken hebben met de investeringen die onlangs zijn gedaan”, aldus Jan Willem Schotel van de VVD in Zoetermeer. “In het verleden stonden RandstadRailvoertuigen vaak stil doordat wissels niet goed communiceerden met seinen. De nieuwe investering moest daar verandering in aanbrengen.”

Tot voor kort ging het Stadsgewest Haaglanden over het openbaar vervoer, maar sinds januari bestaat dat gemeentelijke samenwerkingsverband niet meer. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag gaat voortaan over vervoer.

Ook GroenLinks, SP en Zo!Zoetermeer vinden dat er iets snel moet gebeuren met het verbeteren van het vervoer met de RandstadRail. De Zoetermeerse GroenLinks-fractievoorzitter Jakobien Groeneveld ondervond de ellende van woensdag met de RandstadRail zelf. Via Twitter liet ze weten dat anderhalf uur vast stond. De ellende met de RandstadRail zit er zo hoog dat ze een spoeddebat heeft geĆ«ist. ‘Tijd voor stappen’, twittert Groeneveld die bijval krijgt van haar SP-collega Ivan Beij. ‘Vervoersautoriteit metropoolregio moet snel autoriteit tonen. Daadkrachtig nodig!’, twittert Zo!Zoetermeer.

Reactie achterlaten