164 mensen beboet bij grote controleactie RandstadRail Zoetermeer

Bij een grote controleactie in, op en rond de perrons van de RandstadRail in Zoetermeer zijn afgelopen vrijdag 164 mensen op de bon geslingerd. In totaal zijn 4.042 reizigers gecontroleerd van wie er 144 geen geldig vervoersbewijs hadden.

Aan de actie, die duurde van 14:30 tot 01:00 uur, werkten HTM, politie, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer mee. Naast de zwartrijders kregen dertien mensen een boete omdat zij zich niet konden legitimeren. Zeven anderen werden bekeurd voor het fout parkeren op laad- en losplaatsen. De politie heeft ook nog zes mensen aangehouden voor belediging en openstaande boetes.

Burgemeester Charlie Aptroot van Zoetermeer geeft aan tevreden te zijn met de resultaten: “Wij laten met deze acties zien dat zwartrijden niet mag en dat wij daar stevig op in blijven zetten. Ook is het goed dat een aantal gezochte personen, onder andere vanwege openstaande boetes, is aangehouden.”

Gevoel van veiligheid

Met deze gezamenlijke controleactie willen de deelnemende partijen overlast terugdringen en het veiligheidsgevoel van inwoners en reizigers vergroten. De gemeente heeft het thema veiligheid hoog op de agenda staan omdat inwoners zich veilig moeten voelen in de stad.

Reactie achterlaten