‘Perronduwen’ op tramstation Zoetermeer Voorweg Laag niet bewezen, mishandeling wel

De rechtbank in Den Haag vindt niet bewezen dat Issamdim K. (21) en Amir A. (21) uit Zoetermeer zich schuldig hebben gemaakt aan ‘perronduwen’ op tramstation Voorweg Laag in Zoetermeer vorig jaar november. De straffen zijn daarom veel lager dan het Openbaar Ministerie had geëist.

De rechtbank heeft de mannen dinsdag veroordeeld tot celstraffen van vijf en drie maanden, waarvan een maand voorwaardelijk, vanwege mishandeling van een andere tramreiziger. Het Openbaar Ministerie had twee jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk, tegen de twee Zoetermeerders geëist.

Het OM meende dat beide mannen de tramreiziger opzettelijk van het perron op de rails hadden geduwd, waardoor er een levensgevaarlijke situatie ontstond. Volgens de officier van justitie hadden de Zoetermeerders zich daarmee schuldig gemaakt aan een poging tot doodslag.

Ruzie om herrie

De twee verdachten kregen op zes november vorig jaar in de tram van Randstadrail van Den Haag naar Zoetermeer ruzie met het slachtoffer. De man stoorde zich aan de herrie die het duo maakte. Op het station Voorweg Laag ontstond er een vechtpartij tusssen Issadim K. en de reiziger, waarbij beiden op het spoor belandden.

Toen de reiziger weer op het perron wilde klimmen, zou hij door beide verdachten er weer afgeduwd zijn, aldus het OM. Volgens de rechtbank blijkt dat echter niet uit de beelden van de beveiligingscamera’s op het station.

‘Slachtoffer haalde uit’

De beide verdachten meenden dat zij niet de agressor waren, maar de andere tramreiziger. “Het zogenaamde slachtoffer zocht ons de hele tijd op”, zei Issadim K twee weken geleden, tijdens de strafzitting. “Hij noemde ons ‘kutmarokkanen’ en beledigde onze moeders.”

Op camerabeelden van station Voorweg Laag was ook te zien dat de forsgebouwde reiziger een paar keer met zijn vuist uithaalde naar Issadim K.

Reactie achterlaten