HTM: geld terug bij vertraging van meer dan half uur

De regeling gaat de komende maand al in. Dat schrijft HTM-directeur Bierman in een brief aan de Zoetermeerse wethouder Rosier.

De regeling komt na een golf van kritiek over een nieuwe reeks van vertragingen bij Randstadrail tussen Zoetermeer en Leidschendam. Dat de HTM die kritiek serieus neemt, blijkt naast het invoeren van de compensatieregeling ook uit de introductie van een eigen app. Deze moet in april beschikbaar zijn en reizigers voorzien van de meest actuele informatie over vertragingen.

Een andere ingreep is dat de HTM de softwareleverancier die verantwoordelijk is voor de elektronische informatieborden op de haltes aan de kant heeft gezet.

Kritiek

Al langer is er veel kritiek op de gebrekkige informatievoorziening voor wachtende reizigers. De oude leverancier heeft laten weten dit probleem niet op te kunnen lossen.

De HTM heeft een nieuwe aanbieder gevonden. De verwachting is dat het noodzakelijke ombouwen van de borden nog dit kwartaal kan worden afgerond.

Eerder maakte de HTM al bekend dat een extern bureau onderzoek doet naar de problemen met de wissels, maar ook naar het hele Randstadrailsysteem. De verwachting is dat dit onderzoek enkele maanden in beslag neemt.

Reactie achterlaten