Half uur vertraagd bij HTM, dan 3 euro terug

De HTM kondigde vorige maand aan dat er vanaf 2 april een compensatieregeling zou gelden voor gedupeerde tramreizigers. Het busvervoer, waar nauwelijks sprake is van technische storingen, valt buiten de regeling.

Aanvankelijk was nog niet bekend dat ook de eerste drie maanden van dit jaar, waarin zich verschillende storingen hebben voorgedaan, worden meegenomen. Dat betekent dat zich in theorie duizenden reizigers zouden kunnen melden en het uit te keren compensatiebedrag dus oploopt.

De HTM gaat daar niet vanuit. “We verwachten geen stormloop,” aldus een woordvoerster. Wel zegt het bedrijf nu alles klaar te hebben om de compensatieregeling te kunnen uitvoeren.

Gedupeerde reizigers kunnen vanaf vandaag hun geld terugvragen via de website of zich melden bij een van de servicepunten. De gegevens over de reis moeten worden ingevuld of overlegd. Ook moeten reizigers het nummer van de gebruikte ov-chipkaart vermelden of een scan van het gebruikte kaartje bijvoegen. De HTM stort vervolgens 3 euro op het opgegeven bankrekeningnummer.

Reclameren over de maanden januari, februari en maart kan nog tot 1 mei. Daarna geldt een termijn van vier weken voor het indienen van een verzoek om schadevergoeding.

Reactie achterlaten