Petitie RandstadFail vol klachten over RandstadRail

De GroenLinksfracties van Zoetermeer, Den Haag en Leidschendam-Voorburg overhandigen volgende week een petitie aan de HTM met klachten over RandstadRail. Ze doen dat tijdens een werkbezoek aan de Haagse vervoerder. De fracties hopen op goede afspraken en oplossingen voor de vertragingen.

GroenLinks heeft eind december uit onvrede over het functioneren van de RandstadRail een meldpunt opgezet. De partij ‘is de smoesjes voor het uitvallen zat’. GroenLinks wil dat alle informatieborden weer naar behoren gaan werken. Ook willen zij dat de RandstadRail weer betrouwbaar wordt, dat er een einde komt aan de storingen en dat het weer minimale invloed mag hebben op de dienstregeling.

De HTM maakte vorige maand bekend gedupeerde Randstadrailreizigers tegemoet te komen met een vergoeding bij vertragingen van meer dan een half uur. Ook heeft het bedrijf de softwareleverancier die verantwoordelijk is voor de elektronische informatieborden op de haltes aan de kant gezet.

De fractie van GroenLinks in Zoetermeer vroeg eerder een spoeddebat aan met de SP en Zo Zoetermeer over de RandstadRail. De wethouder van Vervoer (Marc Rosier, VVD), zegde toe met oplossingen te komen en met HTM te gaan praten.

Reactie achterlaten