Geluidscherm bij viaduct Oosterheemlijn

Metingen in 2014 hebben aangetoond dat de geluidsbelasting van RandstadRail ter hoogte van de Hugo de Grootlaan en Aletta Jacobslaan hoger is dan werd aangenomen bij de aanleg van RandstadRail. Met het door de MRDH gereserveerde bedrag kan de gemeente Zoetermeer nu maatregelen nemen om de geluidshinder te reduceren. Een langgekoesterde wens van omwonenden gaat hiermee in vervulling. Wethouder Marc Rosier: “Het college is hier erg blij mee. Het heeft enige tijd geduurd, maar willen nu vaart maken met de uitvoering.”

Naar aanleiding van dit besluit wordt binnenkort een informatiebijeenkomst georganiseerd voor omwonenden langs het viaduct. Omwonenden ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Ook de VVD is blij met de toezegging van de verbeteringen aan de Oosterheemlijn, de partij hoopt dat het andere probleem met de RandstadRail -de wissels tussen de stations Leidschenveen en Laan van Nieuw Oost Indiƫ- nu ook snel opgelost wordt.

“RandstadRail is essentieel voor het openbaar vervoer in, van en naar Zoetermeer.”, aldus Jan Willem Schotel (VVD). “Tienduizenden reizigers zijn er van afhankelijk. En als de problemen opgelost zijn, is forse groei best mogelijk. Hopelijk zonder geluidsoverlast in Oosterheem.”

Vogeltjesmotie

D66 voert al jarenlang campagne om het verkeerslawaai in de stad terug te dringen. Vier jaar terug heeft de gemeenteraad op voorstel van D66 een voorstel aangenomen om zoveel en waar mogelijk het verkeerslawaai in de stad terug te dringen. “Het klinkt misschien wat vreemd, maar wij willen dat mensen weer de vogeltjes in de tuin en op het balkon horen, en niet de verkeersruis en het treingedreun.” Met deze ‘vogeltjesmotie’ zijn een flink aantal lawaaipunten in de stad aangepakt, zoals bij de Europaweg en de Juliana van Stolberglaan. Maar ook kwam er meer aandacht voor het lawaai van de snelweg A12 en de Randstadrail. “Wij zijn dan ook blij voor de inwoners dat weer een belangrijk lawaaiknelpunt opgelost wordt”, aldus D66 fractievoorzitster Cora Huijbens.

Reactie achterlaten