Samenspraak aanpak A12-gebied

Het college wil samen met inwoners, ondernemers en organisaties de omgeving van de Mandelabrug, station Zoetermeer en de A12 verbeteren. Het college kondigde het samenspraaktraject Entree Zoetermeer eind april al aan.

Iedereen kan meedoen

Iedereen die wil meedenken over hoe de entree van Zoetermeer in kwaliteit kan verbeteren is welkom op de eerste samenspraaksessie: het Publiekslab Entree Zoetermeer. Deze wordt gehouden op 23 juni van 19:30 tot 22:00 uur in het Golden Tulip Hotel aan het Kinderen van Versteegplein 18 in Zoetermeer. De inloop start om 19:15 uur. Vooraf aanmelden is gewenst via www.zoetermeer.nl/publiekslabentreezoetermeer.

Aan de slag

Tijdens het Publiekslab gaat u zelf met andere partijen aan de slag om verbeteringen te bedenken. Er wordt gewerkt met een eenvoudige en effectieve werkmethode. Hierdoor kunnen in korte tijd verschillende richtingen voor oplossingen op tafel komen. Het resultaat van dit eerste Publiekslab is input voor een nieuwe gebiedsvisie met zichtbare verbeteringen voor de korte termijn én een blik op de toekomst. De visie moet in december dit jaar gereed zijn.

Onderzoek passanten

Voetgangers, fietsers en OV-reizigers in het gebied kunnen net als automobilisten vanaf de eerste week van juni enquêteurs tegenkomen. Deze gebruikers van het gebied worden bevraagd over hun ervaringen daar. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt voor het bedenken van verbeteringen. Bent u regelmatig in het gebied rond de Mandelabrug, stations Zoetermeer of rond de A12? Vanaf 4 juni kunt op de website van de gemeente een korte vragenlijst over uw ervaringen invullen.

Zichtbare verbeteringen

Marc Rosier: “Het gebied is dé entree van de stad. Het is bovendien een belangrijk gebied voor bedrijvigheid. Momenteel is het weinig aantrekkelijk en is er veel leegstand. Dat moet anders, dat willen veel ondernemers en inwoners ook. Het college zet in op zichtbare vernieuwing van het gebied. Een aantrekkelijke en toegankelijke Entree van Zoetermeer is goed voor inwoners, ondernemers en de vele reizigers die het gebied dagelijks gebruiken.”

Reactie achterlaten