Man mishandelt HTM-beveiligers in Zoetermeer

Een nog onbekende man mishandelde dinsdag 7 april in Zoetermeer twee HTM-beveiligers, nadat hij werd betrapt op zwartrijden. De man is op camerabeelden vastgelegd.

Twee medewerkers van HTM zijn op dinsdagavond 7 april aan het werk op de randstadrail. Om 23.10 uur die avond stappen ze bij halte centrum West in Zoetermeer in tram 3. De mannelijke en vrouwelijke beveiliger beginnen meteen aan hun controle.

Tussen de stations Centrum West en Palenstein hoort de man wat rumoer ontstaan bij zijn collega en hij gaat daar direct op af. Er blijkt een discussie te zijn met een man die geen vervoersbewijs heeft en zijn collega wil dat hij bij de volgende halte uitstapt. Op de camerabeelden is duidelijk te zien dat de passagier het er niet mee eens is en absoluut niet van plan is om te doen wat hem gevraagd wordt. Hij weigert uit te stappen. De gemoederen lopen zo hoog op dat de man in het gezicht van de vrouwelijke beveiliger spuugt en hij wil haar aanvliegen. En dan komen de twee allebei in actie en proberen de man in bedwang te houden. Ze krijgen zelfs nog hulp van mensen die ook in die wagon zitten.

Op de beelden is dan duidelijk te zien dat de man bijna niet meer in bedwang te houden is. Met alle macht proberen meerdere mensen hem tegen te houden want de man blijft proberen de vrouw iets aan te willen doen. Uiteindelijk krijgen de beveiligers hem onder controle maar hij weet bij het volgende station, station Seghwaert, toch te ontsnappen en hij rent weg in de richting van de wijk Palenstein.

Reactie achterlaten