Minder geluidsoverlast RandstadRail vanaf de zomer

De geluidsoverlast die bewoners in Oosterheem ondervinden van de RandstadRail moet in de zomer van 2016 minder worden. Dat zegt het college in antwoord op schriftelijke vragen van Zó! Zoetermeer. Omwonden zouden steeds meer klachten hebben omdat de HTM ook met dubbele treinstellen is gaan rijden.

Volgens het college is het echter noodzakelijk met dubbele treinstellen te rijden in drukkere perioden.

Gepest

Zo waren de bewoners bang dat ze door de HTM werden ‘gepest’ omdat ze extra treinstellen had ingezet in juli. Deze waren volgens het college juist nodig, omdat er toen werkzaamheden plaatsvonden bij Ternoot. “Om de volledige reizigersstroom te kunnen vervoeren is het noodzakelijk op lijn 4 met gekoppelde stellen te rijden.”

Dienstregeling

Daarnaast liet Zó! ook weten dat het ‘respectloos’ is dat bewoners niet werden geïnformeerd door de HTM over gewijzigde dienstregeling. Volgens het college wordt hier in het vervolg extra opgelet. Bewoners krijgen tijdig te weten of er wijzigingen zijn die nadelig zijn voor de omwonenden.

Reactie achterlaten