Onderzoek ov-oplaadpunt elke RandstadRail-halte Zoetermeer

Tijdens het voorjaarsdebat afgelopen maandag heeft de SP een voorstel ingediend die het college oproept om onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor het plaatsen van oplaadpunten voor de ov-chipkaart op de Zoetermeerse RandstadRail haltes, en de kosten hiervan. Wethouder Rosier (VVD) is het met de SP eens en heeft toegezegd het onderzoek uit te voeren.

Op dit moment kent Zoetermeer slechts één 24-uurs ov-oplaadpunt, namelijk op de halte Voorweg-Laag.

Tijdens het debat tussen SP-raadslid Ivan Beij en de wethouder werd al snel duidelijk dat laatstgenoemde wel wat in het voorstel van de SP zag. Beij hierover: “Tijdens het debat kreeg ik het gevoel dat de wethouder wel oren had naar ons voorstel. Dan is het een kwestie van verder overtuigen en onderhandelen. Dit gebeurde overigens tijdens het openbare debat zelf, ik ben niet zo van de achterkamertjes”. Rosier gaf aan dat hij het voorstel wilde uitvoeren mits de SP hetzelfde voorstel nooit meer in zou dienen. Opnieuw Beij: “Dat is natuurlijk afhankelijk of wij tevreden zijn met de uitwerking hiervan, maar het vertrouwen in deze wethouder is er absoluut”.

Op dit moment kent Zoetermeer slechts één 24-uurs ov-oplaadpunt, namelijk op de halte Voorweg-Laag. De SP ziet graag dat er op elke, of in ieder geval op de meest drukke haltes eenzelfde oplaadpunt komt. Beij: “Mensen die geen gebruik maken van het automatisch opladen van de kaart zijn de dupe. De supermarkten waar een oplaadpunt staat gaan vaak om 8 uur pas open. Geen tijd gehad en geen mogelijkheid meer om saldo op te waarderen kan zwartrijden doen toenemen. Dat moet de gemeente niet willen”. Wethouder Rosier komt naar alle waarschijnlijkheid na het zomer reces met de uitkomst van het onderzoek.

Reactie achterlaten