Pendeldienst maakt Dutch Innovation Park beter bereikbaar

Een gratis pendeldienst maakt het Dutch Innovation Park nu nog beter bereikbaar. De pendelbus rijdt op werkdagen van station Zoetermeer en Zoetermeer Oost rechtstreeks naar het Dutch Innovation Park.

Werk maken van innovaties

Op het Dutch Innovation Park aan de A12 maakt Zoetermeer werk van innovaties. Bedrijven en onderwijsinstellingen testen hier prototypes voor de toekomst en passen nieuwe uitvindingen toe in concrete producten. In het gebied zijn de Dutch Innovation Factory en de Dutch Tech Campus te vinden. De Haagse Hogeschool biedt in de Dutch Innovation Factory, opleidingen aan op het gebied van ICT en Cybersecurity. Studenten werken er samen met bedrijven aan innovaties rond E-care en 3D en Serious Gaming. In het gebouw zitten verder verschillende ICT bedrijven en een incubator voor starters. De Factory verbindt bedrijfsleven met het onderwijs en stimuleert ondernemerschap en innovatie.Op het voormalige Siemensterrein is de Dutch Tech Campus gevestigd, ook onderdeel van het Dutch Innovation Park. De nieuwe eigenaar van het complex vormt het om tot een multifunctionele, campusachtige omgeving met veel groen en gezamenlijke voorzieningen, zoals de nieuwe brasserie Dutch Flavours. Het doel van de campus is om mensen en bedrijven bij elkaar te brengen en er voor te zorgen dat zij kennis met elkaar delen, waardoor een inspirerende werkomgeving ontstaat met onderlinge synergetische effecten voor technologie bedrijven die zich hier vestigen. Internationaal opererende bedrijven als Siemens, Atos, Teleplan en Nokia zijn er gevestigd. In het najaar wordt de Dutch Tech Campus officieel geopend.

Pendeldienst in afwachting van station Bleizo

Mariëtte van Leeuwen, wethouder Economische Zaken: “Het Dutch Innovation Park is volop in ontwikkeling. Ook de Haagse Hogeschool staat niet stil en trekt opnieuw veel nieuwe studenten aan. Wij willen van het Dutch Innovation Park een succesvolle ontwikkeling maken met nieuwe werkgelegenheid. Er gemakkelijk komen is natuurlijk belangrijk. Vandaar een pendeldienst in samenwerking met de Dutch Tech Campus. Studenten en werknemers kunnen nu comfortabel met het OV én de gratis pendeldienst naar het Dutch Innovation Park.”

Jeffrey Varkevisser, voorzitter van de studentenvereniging SIM is blij met deze pendelservice: “CDit vind ik nou echt investeren in Zoetermeer als studentenstad. Als vereniging denken wij nu ook na over een fietsplan. Op centrale plekken in de stad zou men een fiets kunnen lenen om mee naar het Dutch Innovation Park te kunnen fietsen.”

Vanaf 2018 krijgt het Dutch Innovation Park met Station Bleizo een rechtstreekse spoorverbinding naar Den Haag en Utrecht. Tot die tijd kan op werkdagen tussen 7:00 en 20:00 uur de pendeldienst gebruikt worden.

Reactie achterlaten