RandstadRail rijdt steeds meer op tijd, maar het kan en moet nog beter zegt directeur van de HTM

De RandstadRail rijdt steeds meer op tijd. Dat zei HTM-directeur Jaap Bierman in de Haagse gemeenteraad. 90 procent van de trams komt volgens dienstregeling bij de halte aan. Lange tijd was dat 75 tot 80 procent.

Volgens Bierman valt er nog genoeg te verbeteren, maar past er ook trots bij dit resultaat. Een speciale taskforce bestaande uit deskundigen van HTM en de leveranciers van wissels en seinen is de afgelopen maanden bezig geweest met het oplossen van problemen waardoor de dienstregeling van RandstadRail te vaak in de soep liep.

Toch zijn nog niet alle wisselstoringen voorbij en werden de cijfers nadelig beïnvloed door een grote stroomstoring in Den Haag en een brand in het oude ministerie van VROM . GroenLinks fracties in Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Zoetermeer bundelden alle klachten over RandstadRail en boden een petitie aan.

Onvrede over informatieborden

Inmiddels vallen er volgens Bierman minder trams en bussen uit, het percentage is gedaald naar 0,5. Het aantal zwartrijders neemt af, van 10 procent een aantal jaar geleden naar 3 procent nu. Hij is niet blij met de manier waarop de informatieborden bij haltes werken. Ook zijn er veel klachten over de vervanging van de haltehuisjes door nieuwe exemplaren. Bierman zou graag zien dat HTM daar verantwoordelijk voor wordt, nu gaat dat over zoveel schijven dat problemen maar moeilijk zijn op te lossen.

De directeur van de Haagse vervoerder verwacht dat reizigers op lijn 2 nog voor het einde van het jaar met de nieuwe Avenio tram mee kunnen. Hij zei er trots op te zijn dat HTM de rug recht heeft gehouden en niet gaat rijden voordat alle problemen zijn opgelost. Daarmee wordt volgens hem ellende zoals met de RandstadRail voorkomen.

Tevreden over testen

Bierman is tevreden over het verloop van de testen. Er is nog wel een probleem met de remmen. In bepaalde situaties doen die het zo goed dat een reiziger “met de voortanden in de zitting van de stoel daarvoor zit”, aldus Bierman.

De Haagse gemeenteraad had verschillende gasten uitgenodigd om te praten over de nieuwe vergunning voor het railvervoer in Den Haag en omgeving. De politiek wil de concessie aan HTM geven.

Reizigersvereniging Rover

Naast directeur Bierman waren ook de ondernemingsraad van het Haagse vervoersbedrijf en reizigersvereniging Rover in het stadhuis om vragen van de raadsleden te beantwoorden.

0 antwoorden op “RandstadRail rijdt steeds meer op tijd, maar het kan en moet nog beter zegt directeur van de HTM”

  1. Anand. Ramjiawan2015-11-05 om 00:00Beantwoorden

    allo,
    Ik ben het Zat met al die vertraging van de RR 4,
    het bijna elke dag raak met seinstoring. wordt het niet tijd dat een andere vervoerder het van jullie overneemt. dit gaat al jaren zo. RR is niet betrouwbaar en door jullie te doen heb ik problemen met mij werkgever.

    Ps. alle andere vervoerders bieden wifi dienst aan in trams of bussen. wanneer gaan jullie dit aanbieden aan de reizegers.

Reactie achterlaten