Proef met geluidwerend materiaal positief

De proef met geluidwerend materiaal om de geluidshinder van de RandstadRail in Oosterheem te verminderen, blijkt positief. Het geluid neemt minimaal met 7 decibel af, waar maximaal 6 nodig was om aan de wettelijke kaders te voldoen.

De gemeente heeft vorige week de bewoners van Oosterheem geïnformeerd over de resultaten van de proefopstelling van geluid reducerend materiaal om de geluidshinder van de RandstadRail te beperken.

Om het geluid nog verder te verminderen, willen bewoners uitbreiding van het materiaal, dat het geluid absorbeert. De gemeente kiest er nu voor om eerst de maatregelen te treffen om te voldoen aan de wettelijke kaders. Voor eventuele extra maatregelen is een nieuw besluitvormingsproces nodig.

Sinds de aanleg van het Oosterheemviaduct ter hoogte van de Benthuizerstraat hebben bewoners last van het geluid van de trams. De gemeente startte daarom samen met het toenmalig stadsgewest Haaglanden een onderzoek. Uit metingen van vorig jaar bleek het geluid ter hoogte van de Hugo de Grootlaan en Aletta Jacobslaan hoger dan werd aangenomen bij de aanleg.

Reactie achterlaten