Reizigers onwel door stinkend goedje in Randstadrail

Het perron van Randstadrail-halte Centrum West in Zoetermeer is ontruimd omdat er meerdere mensen onwel zijn geraakt door een onbekend stinkend goedje.

De brandweer is ter plaatse en doet onderzoek. Volgens nieuwswebsite Regio15 zou er een voorwerp met ‘onbekende inhoud’ op in het treinstel dat stilstaat is gevonden.

Ten minste één reiziger is onwel geworden. Het Randstadrail-verkeer heeft verder geen last van het incident.

Aanvulling

In een Randstadrail-voertuig bij de halte Centrum West in Zoetermeer zijn vrijdag eind van de middag twee mensen onwel geworden. De oorzaak was, aldus een brandweerwoordvoerder, een ‘kots-achtige lucht’.

De stank bleek afkomstig van een flesje of zakje dat in het Randstadrail-voertuig lag. Volgens de zegsman is het spul door de brandweer verwijderd, waarna de wagon is geventileerd. Op twee personen na die zijn nagekeken door ambulancepersoneel zijn alle passagiers bij Centrum-West gewoon uitgestapt.

“Of het flesje of zakje met het stinkende stofje bewust is achtergelaten in de sneltram of dat iemand het is vergeten, is op dit moment onduidelijk,” aldus de brandweerwoordvoerder.

Volgens hem hebben andere Randstadrail-reizigers geen last gehad van de inspectie en het onderzoek in het voertuig dat kampte met de vreemde lucht.

Aanvulling 2

Een flesje gevuld met boterzuur. Dat was het ‘stinkend goedje’ waardoor vrijdagavond twee mensen onwel raakten in de RandstadRail in Zoetermeer.

Boterzuur komt voor in bedorven boter en kan behoorlijk stinken. Het is niet schadelijk voor de gezondheid.

Het is niet duidelijk of iemand het flesje met boterzuur is vergeten of dat het bewust in de RandstadRail is achtergelaten.

Reactie achterlaten