Informatiebijeenkomst geluidshinder RandstadRail

Tijdens een avond in november heeft de gemeente de bewoners toegezegd om een minimumvariant van geluidswerende maatregelen uit te voeren en dat zij onderzoekt wat de mogelijkheden zijn om deze uit te breiden. Inmiddels is duidelijk dat er meer moet gebeuren om overal tot voldoende geluidsreductie te komen. Dat gaat de gemeente ook doen en licht dit toe tijdens de informatiebijeenkomst.

Proefopstelling blijft

Afgelopen periode vond er een proef met geluidsmaatregelen plaats op het Oosterheemviaduct ter hoogte van de Benthuizenstraat om te kijken of hiermee het geluid voldoende wordt verminderd. Om controle te houden op de geluidsmaatregelen laat de gemeente de proefopstelling en een aantal geluidsmeters staan tot 1 oktober 2016. Dit is ondanks het besluit van Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH; de opvolger van Stadsgewest Haaglanden) om het geluidsmonitoringsproject per 31 december 2015 stop te zetten.

Geluidshinder

In Oosterheem hebben bewoners last van het geluid van de trams van de RandstadRail bij het viaduct. De gemeente startte samen met toenmalig stadsgewest Haaglanden in 2013 een onderzoek. Uit metingen van vorig jaar bleek het geluid ter hoogte van de Hugo de Grootlaan en Aletta Jacobslaan hoger dan werd aangenomen bij de aanleg van RandstadRail.

Informatiebijeenkomst

Wanneer: maandag 11 januari

Waar: stadsboerderij De Weidemolen, Burgemeester Middelberglaan 2

Tijd: 19.15 uur

Aanmelden: via randstadrail@zoetermeer.nl

Reactie achterlaten