Brandstichting dupeert mindervalide reizigers RandstadRail

Zondagavond heeft er brand gewoed in een lift bij het RandstadRail station Seghwaert aan de Parkdreef. De brandweer werd even over half twaalf naar het station gestuurd voor een melding ‘brandgerucht’.

Bij aankomst bleek dat er brand was in de liftschacht van het perron richting Javalaan/Centrum West. Het brandje ging gepaard met veel rook.

De brandweerlieden hebben de brand weten te blussen met een brandblusser, maar kon niet voorkomen dat de lift veel schade opliep. Daardoor is de lift voorlopig niet te gebruiken, hetgeen vooral mindervalide reizigers dupeert. De oorzaak van de brand is vermoedelijk brandstichting.

Het is niet bekend wanneer de lift weer in gebruik zal kunnen worden genomen. De camerabeelden van het station zullen worden bekeken om achter de identiteit van de eventuele daders te kunnen komen.

Reactie achterlaten