Nieuwe proef tegen herrie Randstadrail

Op het veelbesproken Randstadrailtraject in Oosterheem in Zoetermeer worden vanaf volgende week extra middelen ingezet om het lawaai tegen te gaan. Vanaf maandag 14 maart wordt er langs het traject extra geluidwerend materiaal aangebracht.

De werkzaamheden zelf kunnen ook voor geluidshinder zorgen. In eerste instantie gaat het om een proef. De omwonenden krijgen op 12 april de uitkomsten.

Het traject van de Randstadrail door Oosterheem en dan met name het viaduct langs de Benthuizenstraat zorgt al jaren voor veel geluidsoverlast bij omwonenden. Uit metingen is gebleken dat het maximaal toelaatbare aantal decibellen ook daadwerkelijk wordt overschreden. Dit najaar bleek een eerste test met geluidsdemping niet voldoende om het lawaai tot een acceptabel niveau terug te brengen.

Reactie achterlaten