HTM-beveiliger met de dood bedreigd

Een discussie over een vervoersbewijs loopt zo hoog op, dat een reiziger een beveiliger van HTM dreigt dood te schieten. De man wordt aangehouden, maar weet daarna alsnog te ontsnappen.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 22 maart. Meer zaken zijn hier te vinden.

De beveiliger is op zaterdagavond 19 december samen met een collega aan het werk op de Randstadrail in Zoetermeer. Op station Driemanspolder stappen een man en een vrouw in. De man komt naar de beveiligers toe met de mededeling dat hij geen kaartje gaat kopen, omdat hij maar twee haltes mee hoeft. Bovendien zou hij van al hun collega’s hij altijd gratis mee mogen.

De beveiligers vertellen hem dat ze dat niet geloven en dat de twee gewoon een kaartje moeten kopen. De man wordt boos en begint de HTM-medewerkers uit te schelden. Die houden voet bij stuk en de man wordt alleen maar bozer. Dan heeft één van de beveiligers er genoeg van en hij waarschuwt een aantal collega’s via zijn portofoon.

Doodsbedreigingen

Op dat moment bindt de man in. Hij wil toch twee kaartjes kopen en betaalt die. Op dat moment komt de tram aan op station Dorp, waar de man en de vrouw moeten zijn. Voordat hij de tram verlaat eist hij zijn geld terug, maar dat krijgt hij niet. Hij wordt opnieuw boos en trekt de deuren van de tram open, zodat die niet verder kan rijden.

De man blijft maar schelden en dreigt één van de beveiligers dood te schieten als die naar buiten komt. Dat roept hij meerdere keren. Voor de beveiligers is de maat vol en ze houden de man aan. Daarbij vallen ze op de grond. Een aantal andere HTM-medewerkers schieten hun collega’s te hulp. Ze doen de man handboeien om en zetten hem in een busje.

Ontsnapt met handboeien om

Op dat moment komt er een groep mannen aan op het station, die de agressieve man waarschijnlijk kennen. Terwijl zij in gesprek zijn met de beveiligers, weet de man te ontsnappen uit het busje. Hij heeft de handboeien nog om zijn pols en rent daarmee weg.

De verdachte is duidelijk in beeld in de Randstadrail. Hij is licht getint en nog niet zo oud. Hij draagt een trui of shirt van Adidas met een opvallend gekleurde opdruk. De vrouw die bij hem is, is onherkenbaar gemaakt, omdat zij feitelijk niets heeft gedaan. Mogelijk herkent u ze in combinatie met elkaar of komen ze uit de omgeving van de stations Driemanspolder of Dorp in Zoetermeer.

Ander artikelEen nog onbekende man heeft in de Randstadrail een beveiliger van HTM meerdere keren met de dood bedreigd na een discussie over een vervoersbewijs. Nadat hij werd aangehouden is het hem gelukt om alsnog te ontsnappen, de recherche onderzoekt de zaak en hoopt op tips over de identiteit van de verdachte.

De man stapte op zaterdagavond 19 december samen met een vrouw in de Randstadrail op station Driemanspolder in Zoetermeer. In de tram waren twee beveiligers aanwezig en hij kwam zelf naar hen toe met de mededeling dat hij niet van plan was om een kaartje te kopen, omdat hij maar twee haltes verder moest. En van al hun collega’s zou hij altijd gratis mee mogen reizen. Daar ontstond een discussie over want de beveiligers vertelden hem dat ze dat niet geloofden en dat hij en de vrouw gewoon een kaartje moesten kopen.

De man werd boos en begon de twee HTM-ers uit te schelden. Zij bleven echter volhouden dat de twee gewoon moesten betalen voor de rit. Dat ging zo even door totdat één van de beveiligers via de portofoon een aantal collega’s waarschuwde. Toen bond de man in en besloot om toch maar twee kaartjes te kopen.

De man betaalde en op dat moment kwam de tram aan op station Dorp, waar de twee moesten zijn. Ze verlieten de tram en de man eiste toen zijn geld terug. Maar de kaartjes waren al gekocht en dat ging dus niet meer.

De man trok daarop de deuren van de tram weer open, gooide de kaartjes op de grond en begon één van de beveiligers meerdere keren met de dood te bedreigen. Hij dreigde hem dood te schieten als hij naar buiten kwam. De man was zo opgefokt dat de beveiliger op dat moment echt bang werd. Maar hij is toch op hem afgestapt en heeft de agressieve man aangehouden. Ze vielen daarbij allebei op de grond.

Inmiddels waren er collega’s van de beveiligers gearriveerd en één van hen heeft de man handboeien om gedaan en hem overgebracht naar een busje. Toen kwamen er ineens nog wat jongens aanlopen die de aangehouden man blijkbaar kende. En terwijl de beveiligers met hen in gesprek waren, is het de verdachte gelukt om uit het busje te ontsnappen, met de handboeien nog om zijn pols. En hij is vervolgens hard weggerend.

Wie is deze verdachte? Misschien komt hij wel uit de omgeving van de stations Driemanspolder of Dorp in Zoetermeer. Als u hem herkent, geef uw tip dan door aan de recherche in Zoetermeer via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000. U kunt ook het tipformulier onderaan dit bericht invullen, zodat de recherche contact met u op kan nemen. Anoniem invullen is ook mogelijk.

Reactie achterlaten