Zijn de nieuwe liften bij Mandelabrug in Zoetermeer een miskoop? Liften onlangs opgeleverd en nu alweer vaak in storing

Krap drie maanden zijn er nieuwe liften bij de Mandelabrug in Zoetermeer en nu al zijn er weer problemen mee. Oppositiepartij Zo! Zoetermeer spreekt van een dramatische situatie op één van de belangrijkste verbindingen tussen de wijken Driemanspolder en Rokkeveen.

De lift aan de kant van de Driemanspolder die al vanouds het vaakst kapot was, bleek de afgelopen maand meer dan 5,5 uur per week niet te werken. Vooral voor gehandicapten is dat volgens Zo! Zoetermeer een ernstig probleem.

De lokale partij stelt het college van burgemeester en wethouders voor dat de beheerder van de fietsenstalling de liften vaker gaat controleren. Daardoor kunnen storingen sneller doorgegeven worden aan HTM die over het onderhoud van de liften gaat.

Wie is aansprakelijk

Zo! Zoetermeer schrijft in een brief aan het college of het mogelijk is de leverancier van de nieuwe lift aansprakelijk te stellen voor de storingen en de schade die inwoners ondervinden.

Reactie achterlaten