Metropoolregio gaat problemen Randstadrail onderzoeken

De Metropoolregio Den Haag-Rotterdam start een onderzoek naar de wens van de HTM om de rails voor Randstadrail te splitsen in een Rotterdamse en een Haagse lijn. Door de lijnen uit elkaar te trekken, is er minder kans op storingen en meer mogelijkheden voor omleidingen.

Het plan van de HTM kost ruim 200 miljoen euro staat in een rapport van de vervoerder, maar wie dat zou moeten betalen is nog onduidelijk. Ook is er nog onduidelijkheid over de vraag waar het dubbelspoor ingepast moet worden.

Directeur Pedro Peters van de RET noemde donderdag de voorstellen van de HTM ‘niet realistisch’. Hoewel hij denkt dat het wel de beste oplossing is, ziet Peters het niet voor 2030 gebeuren. En dat duurt hem veel te lang. “We moeten het hebben van korte termijn”.

Reactie achterlaten