“Reeks vertragingen Randstadrail is incident”

De drie grote Randstadrailvertragingen van vorige en deze week hadden allemaal een andere reden en hadden geen verband met elkaar. Dat meldt een woordvoerder van vervoersmaatschappij HTM.
Na een periode zonder grote vertragingen was het in korte tijd drie keer raak op het Randstadrailtraject. Op woensdag, vrijdag en maandag moesten reizigers langer wachten door problemen op het spoor.

“Afgelopen vrijdag ontstond er bij aanvang van de avondspits een probleem met een wissel,” legt een woordvoerder uit. “Maandag waren er verschillende oorzaken voor het onregelmatig rijden. Zo werkte de koppeling van twee Randstadrailvoertuigen niet naar behoren en hadden we te maken met een onvoorziene omstandigheid bij de inzet van personeel.”

Onderzoek

De vertraging van afgelopen woensdag kwam door remproblemen bij een tram. “Uit veiligheidsoverwegingen wordt er dan niet meer met zo’n tram gereden totdat een monteur ter plaatse is geweest.” Opvallend genoeg loopt er een onderzoek naar het remsysteem van Randstadrail. Dit moet in november zijn afgerond.

Ondanks irritatie bij reizigers over de vertragingen waren er de afgelopen dagen wel veel complimenten over de berichtgeving vanuit de HTM over de storingen. Trambestuurders zijn extra getraind in het omroepen van informatie bij storingen. Ook is er geĆÆnvesteerd in de digitale informatievoorziening. “Daardoor kunnen wij nu snel adequate reisinformatie geven. We zijn blij dat onze inspanningen positief worden ontvangen,” aldus de HTM.

Reactie achterlaten