HTM wil extra tijd voor bod op tramvervoer in Haagse regio

HTM heeft om extra tijd gevraagd om een bod uit te brengen op het tramvervoer in de regio Den Haag. Het bod had er eigenlijk vorige maand al moeten liggen, maar dat is de Haagse vervoerder niet gelukt. Volgens de PVV in de Haagse gemeenteraad botert het niet tussen de Metropoolregio die de gunning verleent, en de HTM. Er is inmiddels een externe voorzitter aangetrokken om de gesprekken te leiden.

Het huidige contract van de HTM loopt nog tot en met het einde van dit jaar, maar voor de periode daarna is er nog geen akkoord bereikt. In maart moest het bod van de HTM er eigenlijk al zijn. Doordat het bod er nog niet is, is er nog geen zekerheid over het tramvervoer vanaf 2017 en de tien jaar daarna. “We willen het beste voor de reiziger, vandaar dat het wat langer duurt”, zegt een HTM-woordvoerder tegen Omroep West.

De PVV wil opheldering van het stadsbestuur over de kwestie. Raadslid Elias van Hees: “De Haagse Stadspartij maakt zich druk over achterhaalde reizigersaantallen, maar vergeet zich bezig te houden met de vraag of er over een jaar nog HTM-trams rijden in Den Haag! Tien jaar railconcessie gaat over meer dan één miljard euro en honderden HTM-medewerkers.”

Externe voorzitter

Volgens PVV-raadslid Van Hees is dat ‘omdat de onderhandelingen dermate stroef verlopen’. Hij zegt: “Er bereiken ons geluiden dat er een mediator is aangesteld om te bemiddelen tussen beide partijen. Als dit echt zo is, dan zijn we heel ver van huis.” De PVV stelt hierover raadsvragen aan het Haagse stadsbestuur.

De HTM wil niet ingaan op de vermeende spanningen aan de onderhandelingstafel. “We staan er positief in en we hebben alle vertrouwen in een goede uitkomst”, zegt de woordvoerder van het vervoersbedrijf. De HTM verwacht op 15 mei met het bod te kunnen komen.

Reactie achterlaten