Randstadrail zet dempers op lawaaiige rails in Oosterheem

Om te kijken of de gekozen oplossing daadwerkelijk helpt, is er eerst op een klein deel van het traject getest. Tussen en naast de rails is geluidabsorberend materiaal geplaatst. Uit metingen blijkt nu dat de maatregelen de herrie met gemiddeld zeven decibel omlaag drukken. Hierdoor komt het lawaai onder de grens van 55 decibel.

Dolblij

De omwonenden van de Randstadrail in Oosterheem zijn inmiddels bijgepraat over de resultaten. Daarbij hebben zij ook te horen gekregen dat de rest van het overlastgevende Randstadrailtraject in de wijk wordt voorzien van dit geluidsabsorberend materiaal. “Daar zijn wij dolblij mee,” vertelt Han Hijzelendoorn. Hij woont aan de Aarlanderveenstraat langs de Randstadrail en voert al jaren strijd tegen de herrie.

“Hier hebben wij heel erg lang voor moeten vechten en nu lijkt er eindelijk een oplossing te komen. Het gaat richting eind goed, al goed, al houden wij nog wel een vinger aan de pols. Maar we verwachten echt wel dat de geluidsoverlast voor de omwonenden een heel stuk minder wordt.”

Zomer

De bedoeling is nu dat er zo snel mogelijk wordt begonnen met het aanpakken van het lawaai. Nog deze week starten de aanbesteding van het project en de vergunningsaanvraag.

Bedoeling is dat het geluidsdempende materiaal nog deze zomer langs en tussen het spoor ligt. In totaal gaat het om een deel van het Randstadrailtraject dat meer dan een kilometer lang is, inclusief het viaduct. Streefdatum om alle werkzaamheden af te hebben, is uiterlijk 1 september.

Reactie achterlaten