Randstadrail reed vorig jaar een stuk vaker op tijd

Ondanks een reeks storingen reed Randstadrail het afgelopen jaar vaker op schema dan in 2014. Dat blijkt uit het jaarverslag van de HTM. De gemiddelde punctualiteit steeg van 75 naar bijna 90 procent.

Mede door deze verhoogde punctualiteit is de tevredenheid van de reizigers over de Randstadrail gestegen naar een 7,5. In 2014 lag die beoordeling eentiende punt lager.

Dat de toestellen vaker op schema rijden is opvallend. HTM constateert in het jaarverslag namelijk ook dat er in 2015 ‘relatief veel storingen en vertragingen plaatsvonden op het Randstadrail-netwerk’. Dit was aanleiding om een extern onderzoek te beginnen.

Rood licht

In het jaarverslag valt verder te lezen dat er 27 meldingen zijn geweest van voertuigen die ten onrechte voorbij een rood licht reden. Volgens de HTM is er voor het deel van het traject dat Randstadrail deelt met de RET naar een oplossing gezocht, maar voor dit probleem is vooralsnog geen oplossing gevonden.

Reactie achterlaten