Zó! is gedonder met kapotte liften zat!

Zó! Zoetermeer vindt dat de liften van de RandstadRail in Zoetermeer veel te vaak kapot zijn. Voor de tweede keer zijn er officiële schriftelijke vragen gesteld aan het bestuur van de Metropoolregio Den Haag Rotterdam (MRDH). Dat is het samenwerkingsverband van gemeenten waar de RandstadRail onder valt.

“Niet alleen zijn die liften veel te vaak kapot, het duurt ook nog eens lang voor dat ze worden gemaakt, en de informatievoorzitting is superslecht”, zegt de fractievoorzitter van Zó! Zoetermeer, Marijke van der Meer. “Ik heb begin maart bij de MRDH aan de bel getrokken over de lift in Seghwaert. Daarop is toen wel binnen de kortste keren een noodlift geregeld, maar ik heb nog steeds geen antwoord op mijn vragen gehad, en intussen zijn er nog twee liften buiten dienst in Seghwaert.”

Naar aanleiding van verschillende signalen over de stations in Seghwaert is Van der Meer zelf op onderzoek uitgegaan en trof inderdaad nog twee kapotte liften aan: bij station Seghwaert is nu sprake van een werkende noodlift aan de ene kant, en een niet-werkende lift aan de andere kant. Bij station Leidsewallen bleek ook een van de twee liften het niet te doen.

Van der Meer: “Al die storingen zorgen voor een hoop gedoe voor mensen met kinderwagens, en voor mensen die slecht ter been zijn betekent het dat ze helemaal niet kunnen reizen. Wij vinden dat onaanvaardbaar. Helemaal schrijnend is het gebrek aan informatie. Er staat niets op die liften. Niet welke alternatieven er zijn, niet hoe lang het gaat duren, helemaal niets! Wij vinden dat dat niet kan en we gaan er van uit dat het bestuur van de MRDH nu echt in actie komt!”

Reactie achterlaten