Zó! Zoetermeer vóór nachtbussen, tégen nachtrail

Zó! Zoetermeer is als enige partij tégen het voorstel van de VVD om de RandstadRail in de nacht te laten rijden. De fractie heeft als enige de motie niet mee-ingediend en zal hem alleen steunen als de motie wordt aangepast.

Marijke van der Meer, fractievoorzitter van Zó!: “Wij hebben op zich niks tegen het voorstel om vanuit de gemeente Zoetermeer aan de MRDH te verzoeken om betere nachtverbindingen te organiseren met omliggende gemeenten zoals Rotterdam en Leiden, maar we zijn er falikant op tegen om ook te proberen om de nachtbus N6 te vervangen door de RandstadRail die dan ’s nachts zou moeten rijden. Er zijn al mensen genoeg in Zoetermeer die overdag last hebben van het geluid dat de RandstadRail maakt. We willen in ieder geval dat die mensen ’s nachts gewoon lekker kunnen slapen.”

De fractie die zich onder meer heeft ingespannen om de geluidsoverlast van de RandstadRail in Oosterheem terug te dringen, wil een motie die vraagt om meer bussen die ’s nachts rijden -om het uitgaanspubliek van en naar Zoetermeer te faciliteren- graag steunen, maar roept de andere fracties op om het college niet te vragen naar nachtelijke RandstadRail-verbindingen.

Reactie achterlaten