Randstadrail zoeft nu heel wat stiller door Oosterheem

Op de halte Willem Dreeslaan in Zoetermeer laat Han Hijzelendoorn zien waar de geluidswering is aangebracht in de Randstadrail. Jarenlang maakte de inwoner van Oosterheem een punt van de herrie die de voertuigen maakten in zijn wijk, maar sinds afgelopen weekeinde is alles anders.


“De geluidsreductie is aanzienlijk,” antwoordt Hijzelendoorn op de vraag of het een stuk rustiger is geworden.

Ook wethouder Marc Rosier is tevreden. Hij meldde ‘spectaculaire’ eerste resultaten: de herrie is met 75 procent teruggebracht. Hijzelendoorn heeft een geluidsmeter aan zijn woning hangen. “Het was altijd boven de 75 decibel, nu blijft het onder de 60. Vooral de irritante hoge tonen zijn minder. Het is dus niet allemaal voor niets geweest.”

Reactie achterlaten