Onderzoek lightrail-verbinding tussen Zoetermeer en Leiden

Er komt een onderzoek naar de mogelijkheden voor een lightrail-verbinding tussen Zoetermeer en Leiden. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) wil met deze lightrail-verbinding de bereikbaarheid van Zoetermeer en de regio verbeteren. Dat staat in de concept Uitvoeringsagenda Bereikbaarheid 2016-2025 van de metropoolregio.

Wethouder Mobiliteit Marc Rosier van Zoetermeer: “Ik ben blij dat in deze concept Uitvoeringsagenda verschillende plannen staan die de bereikbaarheid van Zoetermeer sterk kunnen verbeteren. Met name de betere verbinding tussen Leiden en Rotterdam, via Zoetermeer, is voor onze inwoners en de gehele Metropoolregio een grote kans. Ik maak me daar graag hard voor en zal er persoonlijk voor zorgen dat deze verbinding serieus op tafel komt en blijft.”

Tramverbinding

De Leidse politiek reageert gematigd op de plannen, omdat vijf jaar geleden een discussie over een andere tramverbinding, de Rijn Gouwe Lijn (RGL), op een flinke teleurstelling uitliep. De RijnGouweLijn was een omstreden project waarvan het eerste plan in 1990 werd gemaakt. Na jarenlang getouwtrek met bewoners en de politiek besloot de provincie Zuid-Holland de tramverbinding in 2012 definitief niet aan te leggen.

Reactie achterlaten