Aanrijding met spoorboom bij Zoetermeer Oost

Da’s pech, overwegpaal weg. De NS kampt maandag met vertragingen doordat de slagboom bij een spoorwegovergang werd stukgereden.

De slagboom aan de Zuidweg in Zoetermeer is de vermoedelijke oorzaak van de ‘overwegstoring’ van vandaag tussen Den Haag CS en Gouda. Er rijden geen treinen, maar de NS zet bussen in bij Zoetermeer Oost.

Een woordvoerder van ProRail vertelt aan Omroep West dat het om een aparte maat slagboom gaat. Omdat deze niet standaard op voorraad is bij de spoorbeheerder kan het nog wel even duren voordat de spoorwegovergang weer open kan. “We hopen dat het binnen enkele uren is opgelost, maar pin me er niet op vast,” aldus een woordvoerder.

UPDATE: De slagboom wordt in de nacht van maandag op dinsdag hersteld.

Reactie achterlaten