Zoetermeer vernieuwt toegang Mandelabrug

Op dit moment wordt volop gewerkt aan het vernieuwen van de toegangen van de Mandelabrug. Zowel aan de kant van de wijk Driemanspolder als van Rokkeveen komen straks twee roltrappen met in het midden een nieuwe lift.

De huidige roltrappen zijn aan vernieuwing toe. Vooral mensen die minder goed ter been zijn en de lift gebruiken kunnen straks gemakkelijker de perrons bereiken. Ook de verbinding tussen de stad en de wijk Rokkeveen wordt sterk verbeterd. De werkzaamheden duren tot voorjaar 2017. Tijdens het werk zijn de bestaande liften en de buitentrappen gewoon te gebruiken. De werkzaamheden staan op borden aangegeven.

Marc Rosier (wethouder openbaar gebied & project Entree Zoetermeer): “Ik ben blij dat de Mandelabrug veel beter toegankelijk wordt. Dit is het begin van het zichtbaar vernieuwen van de brug en het hele A12-gebied. De brug en het gebied zullen de komende tijd ingrijpend veranderen.”

Planning

Afgelopen zomer is gewerkt aan het verwijderen van de middelste roltrappen en dit najaar worden de nieuwe liften geļnstalleerd. Inmiddels zijn de palen voor de fundering van de staalconstructie geheid en wordt de betonnen behuizing voor de liften aangebracht. Deze fase duurt tot eind 2016. De verwachting is dat de eerste liftconstructie aan de zijde Driemanspolder begin december wordt geļnstalleerd en dat de liftconstructie aan de kant van Rokkeveen medio december wordt geplaatst. In de eerste week van 2017 worden de ‘oude’ roltrappen verwijderd en worden vervangen door de ‘nieuwe’ roltrappen.

Entree van de stad

Het gebied langs de A12, station Zoetermeer en de Mandelabrug is dé entree van de stad. Via dit knooppunt van bedrijvigheid passeren dagelijks ruim 200.000 auto’s onze stad en gebruiken elke dag 6000 passanten de brug. Gemeente, ondernemers en inwoners willen de kansen van het gebied benutten. Samen werken ze aan vernieuwingen en creatieve projecten.

Reactie achterlaten