Twee nieuwe Ouderenbussen Palet Welzijn in gebruik

Bij de Morgenster heeft Palet Welzijn donderdag 11 juni twee nieuwe Ouderenbussen (de rode buslijn 65 en de groene buslijn 66) in gebruik heeft genomen. De vrijwillige chauffeurs Paula Kuitert en Theo Mooij hebben symbolisch de sleutels van beide voertuigen in ontvangst genomen van mevr. I. Vugs, wethouder Zorg, Welzijn en Ouderen.

De eerste passagiers, de dames I. Flohr en N. de Groot, kregen uit handen van mevr. G. La Grand, directeur Palet Welzijn, een bos bloemen overhandigd.

De vervanging van twee, meer dan zeven jaar oude Ouderenbussen was technisch gezien noodzakelijk en is dankzij de financiƫle bijdrage van het Fonds 1818 mede mogelijk gemaakt.

Afgestemd

De Ouderenbus rijdt een route die volledig is afgestemd op de ligging van dagelijkse voorzieningen. Er wordt gereden volgens een vooraf bekende dienstregeling. Verder worden haltes aangedaan waar het reguliere openbaar vervoer niet kan komen.

Er wordt gereden van dinsdag t/m zaterdag van 09.30 tot 16.00 uur door een groep van 16 enthousiaste vrijwillige chauffeurs. De vrijwillige chauffeurs zijn behulpzaam tijdens het in- en uitstappen en het in- en uitladen van de boodschappenwagentjes en rollators.

Zomermaanden

In de zomermaanden wordt op de maandagen extra gereden naar diverse recreatieve bestemmingen.

De Ouderenbus is een voorziening waardoor ouderen en gehandicapten in staat zijn en blijven hun eigen regie zolang mogelijk te behouden en zelfstandig kunnen blijven wonen.

Voor inlichtingen, omtrent vrijwilliger die op de Ouderenbus wil gaan rijden of als passagier, bel (088) 0234232.

Reactie achterlaten