Langs de rails terug naar halte

Circa tien onfortuinelijke reizigers die met Randstadrail 3 onderweg waren richting Zoetermeer, strandden gisteren in de buurt van halte Leidschendam-Voorburg. Zij mochten onder begeleiding va HTM-medewerkers langs het spoor teruglopen naar de halte.

Aan het eind van de ochtend ging het voertuig plots kapot. “Hij ging niet meer voor- of achteruit,” meldt een woordvoerder van de HTM. “Dus we moesten hem wegslepen, dat duurde natuurlijk ook wee even,” In de tussentijd liepen andere randstadrailvoertuigen flinke vertraging op: trams konden maar mondjesmaat langs het stilstaande voertuig. Lijn 3 en 4 hadden daarom op een gegeven moment een vertraging van zo’n drie kwartier. Dat was vooral in de richting Zoetermeer.

De reizigers in de kapotte tram werden door het HTM-personeel langs de rails naar de halte begeleid zodat ze hun weg op een andere manier konden vervolgen. “Normaal mag dat natuurlijk absoluut niet,” benadrukt de woordvoerder. “maar met toestemming van de meldkamer en onder begeleiding van medewerkers mochten de passagiers nu langs het spoor lopen. Dat is allemaal veilig gebeurd.”

Normaal

Na het wegslepen van de kapotte randstadrailtram duurde het nog een paar uur voordat de voertuigen weer volgens de dienstregeling reden. Aan het eidn van de middag was ‘alles weer normaal’.

Het incident met de Randstadrail was alweer het tweede in korte tijd. Eind vorige week liepen reizigers al vertraging op vanwege een defect in een van de wissels. De situatie rondom Randstadrail wordt door de gemeente sowieso scherp in de gaten gehouden nadat er vorig jaar grote problemen waren met het halen van de gestelde stiptheidseisen.

Reactie achterlaten