Twee arrestaties na bedreiging en mishandeling HTM-controleur

Toezichthouders van de HTM controleerden woensdag 2 februari omstreeks 12.45 uur reizigers in een tram op het Stadhuisplein. De controle liep uit de hand toen een 20-jarige Zoetermeerder een controleur bedreigde. Een 30-jarige Amsterdammer bemoeide zich met de situatie en schopte drie HTM-ers in het gezicht. Een van hen werd met letsel ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Beide verdachten zijn aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

De 20-jarige kon geen vervoersbewijs tonen. Toen een controleur hem een bekeuring gaf, bedreigde de verdachte hem. Hij werd aangehouden. De Amsterdammer bemoeide zich met de aanhouding en mishandelde hierbij drie medewerkers. Ook hij werd aangehouden, voor mishandeling. De recherche onderzoekt de zaak.

Geweld tegen medewerkers met een publieke taak

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Reactie achterlaten