Nieuwe fase voor bouw station Lansingerland-Zoetermeer

Wethouders Abee (Lansingerland) en Rosier (Zoetermeer) hebben samen met regiodirecteur Cuijpers van ProRail woensdagochtend 22 maart , het beton voor één van de kolommen voor het viaduct van station Lansingerland-Zoetermeer gestort. Daarmee is een nieuwe fase voor de werkzaamheden ingeluid.

In totaal worden 24 kolommen nabij de A12 (bij de grens tussen Zoetermeer en Bleiswijk) geplaatst om het viaduct te dragen. Eind augustus 2017 worden hierop de liggers over A12 geplaatst. In totaal wordt zo’n 280 m3 beton voor het viaduct gestort met een gewicht van ongeveer 700.000 kilo (vergelijkbaar met 140 olifanten). Verder zijn er al ruim 800 palen de grond in gegaan voor de fundering ervan. Het zorgt ervoor dat het viaduct straks veilig te gebruiken is.

Van 22 april tot en met 25 april a.s. worden langs weerzijden van het spoor alle palen voor de fundering van de perrons van het station geboord. Er is dan geen treinverkeer mogelijk. NS zet daarom bussen in. Geadviseerd wordt voor vertrek de reisplanner te checken.

Veel reismogelijkheden bij nieuwe station

Bij station Lansingerland-Zoetermeer komen vanaf eind 2018 trein, RandstadRail, bus, auto en fiets samen. Met daarbij 700 gratis parkeerplaatsen biedt het station straks veel overstapmogelijkheden en reistijdwinst. Voor zo’n 70.000 inwoners in de buurt van het station loopt de reistijdwinst op tot 25 minuten.

Reactie achterlaten