Reizen met HTM met een e-ticket

Reizen met het openbaar vervoer wordt in Den Haag een stuk eenvoudiger. Reizigers kunnen voortaan via de HTM Ticket-app een kaartje voor bus of tram kopen. Dit is handig voor mensen die geen OV-chipkaart of geen contant geld op zak hebben.

HTM Ticket-app

Door deze nieuwe app hoeft de trambestuurder of buschauffeur minder contant geld mee te nemen. Op termijn moet contant geld zelfs helemaal verdwijnen uit bus en tram.

De HTM Ticket-app, nu nog alleen op de iPhone beschikbaar, biedt drie verschillende kaartjes aan, een ticket die een uur geldig is, een dagkaart en een kinderdagkaart. Reizigers kunnen die tickets via iDEAL of met een creditcard afrekenen. De prijzen zijn hetzelfde als die van papieren kaartjes, die alleen bij voorverkoopadressen verkrijgbaar zijn.

Als meerdere personen met elkaar reizen, hoeft niet iedereen zijn smartphone te gebruiken. Gezinnen, groepen of dagjesmensen kunnen gezamenlijk op één smartphone reizen met verschillende digitale kaartjes. Tickets kunt u na aankoop downloaden op uw iPhone en activeert u op het tijdstip waarop u reist. In de app wisselt u vervolgens eenvoudig tussen verschillende kaartjes.

Reactie achterlaten