NS-station Lansingerland in december 2018 open

Het nieuwe treinstation Lansingerland-Zoetermeer wordt, zonder tegenslag, op 9 december 2018 in gebruik genomen. “Het zeer gecompliceerde bouwproces verloopt vrijwel op schema”, aldus PvdA-raadslid Gerard Bovens uit Lansingerland, die deze week met collega’s een bezoek bracht aan de bouwput bij Bleiswijk.

Het is een ingewikkeld project, de bouw van het nieuwe treinstation Lansingerland-Zoetermeer dat ten noorden van Rotterdam in het Bleizo-gebied uit de grond wordt gestampt. Het wordt een OV-knooppunt van formaat, omdat er ook sneltrams (Randstadrail) en bussen stoppen en er een Park + Ride-voorziening komt voor auto’s en fietsen.

De plek in de polder kruist ook rijksweg A12 (Den Haag-Utrecht) en de spoorlijn tussen dezelfde steden. Deze verbindingen worden met een megabrugdek overkluist.

Talud

“Het is jammer dat er nog geen geld gevonden is voor een talud aan de kant van Lansingerland”, zegt Bovens. Daarmee zouden fietsers uit Zoetermeer-Oosterheem via het viaduct direct kunnen afdalen naar het Landscheidingsfietspad. Zij moeten nu met een lift naar beneden. De Zoetermeerse wethouder Marc Rosier gaat proberen om alsnog geld voor dit talud op tafel te krijgen.

Voor de PvdA Lansingerland heeft een frequente busverbinding tussen Bleiswijk en het nieuwe station een hoge prioriteit, net als de verlichting langs het Landscheidingsfietspad en de komst van de sneltram in plaats van de ZoRo-bus.

Reactie achterlaten