Bestuurder RandstadRail redt zwaan

De bestuurder van de RandstadRail heeft een brief ingezonden over het incident met de zwaan. Hij heeft meer informatie dan wij hadden op het moment van publicatie. Volgens de bestuurder was de zwaan niet aangereden, maar tegen de bovenleiding gevlogen. Ook verteld hij dat er een gevaarlijke situatie was ontstaan doordat hij met snelheid op de man en zwaan af kwam rijden.

Artikel ZoetermeerActief van zondag 4 juli

Ronald Nanninga is bestuurder van de RandstadRail 3 en was afgelopen vrijdag 2 juni nauw betrokken bij de redding van de zwaan op het spoor. Hij las ons artikel en zag dat daar een aantal onjuistheden in stonden. Zo vertelde hij dat er een gevaarlijke situatie ontstaan was door de man en de zwaan op het spoor. Hij kwam aanrijden met 80 km per uur en moest zwaar remmen om een ongeval te vermijden. Doordat hij zijn tram stil had gezet en de centrale had ingelicht, was het gevaar geweken.

Daarna heeft hij geholpen om de zwaan te vangen.en heeft hij de man die de zwaan beet had, een lift aangeboden naar halte Palenstein. De man gaf aan dat hij alles onder controle had. Onze fotograaf hoorde op dat moment dat de man en de politie afspraken om naar halte Stadhuis te lopen.

Wij hebben alle krediet gegeven aan de redder van de zwaan en wisten niet dat Ronald hier ook een groot aandeel in heeft gehad. Nu we dit weten, willen wij Ronald bedanken voor zijn inzet. Mede door zijn acties is de zwaan in veiligheid gebracht. Dank dus zeker ook aan Ronald Nanninga en de HTM.

Reactie achterlaten