Medewerkers fietsenstalling: blij met hun werk

De gemeenteraad besloot maandagavond dat ook het inkorten van de openingstijden van de baan is. Vanaf 2018 wordt echter nogmaals naar de openingstijden gekeken. Ook wordt onderzocht of het mogelijk is de fietsenstallingen dan door vrijwilligers te laten draaien. Nu worden de stallingen veelal bemenst door werknemers van Sociaal Werkbedrijf DSW.

Noordwaarts

Ronnie, een van de medewerkers van de fietsenstalling aan het Noordwaarts, staat hier al vijf jaar. Hij doet zijn werk met veel plezier. Hij is, zo vertelt hij, vanwege gezondheidsredenen voor niet veel andere banen geschikt. “Ik ben helemaal tevreden met dit werk. Het is erg bevredigend. Het is serieus werk.” Het contact met mensen ervaart hij als zeer prettig: “Ik heb er klanten bij die ik inmiddels goed ken doordat we altijd een praatje maken.” Ronnie krijgt hier een salaris dat iets hoger ligt dan de uitkering. “Maar voor een bedrag ter hoogte van de uitkering had ik het werk ook gedaan,” vertelt hij. Naast de bewaking van de fietsen verhuurt hij ook rollators, rolstoelen, boodschappentrolley’s en buggy’s. “Hoe zou dit geregeld worden zonder bemensing,” vraagt hij zich af. Daarnaast zorgt Ronnie voor de schoonmaak van de wc’s. Dat bespaart geld: “Anders zou een schoonmaakbedrijf dit voor zijn rekening moeten nemen.”

Centrum West

Een van de medewerkers van de fietsenstalling van Centrum West werkt hier ook al weer 1 jaar en 3 maanden. Sinds enige tijd zijn de openingstijden van Centrum West gewijzigd. Nu is er van 7 uur s’ochtends tot 7 uur s’avonds bewaking. Voorheen was dat van 5 uur in de ochtend tot kwart over 1 in de nacht. Volgens deze medewerker zijn die kortere openingstijden koren op de molen van hangjongeren, die zich graag in de ‘intieme’ kelder van de stalling ophouden. “Ik heb er wel eens de politie bij moeten halen.” Daarom vindt deze man het onverstandig om de bewaakte openingstijden nog verder in te perken. Ook hij neemt zijn werk heel serieus. Hij heeft met iedereen die zijn fiets komt brengen contact, want iedereen moet zijn bonnetje, dat bij het binnengaan van de stalling wordt verstrekt, laten zien voordat hij de stalling verlaat.

Reactie achterlaten