Veel hinder op spoor in juli rondom Gouda tot aan Den Haag

In de maand juli verzet spoorbeheerder ProRail veel werk op het spoor. Rondom Gouda en tussen Rotterdam en Den Haag gaat de schop in de grond. Langdurige werkzaamheden zullen plaatsvinden op het enkelsporige traject tussen Alphen a/d Rijn en Gouda.

Zo wordt er bij Gouda de komende jaren 75 procent van het spoor vernieuwd, en wordt er bij Boskoop gewerkt aan het nieuwe station Boskoop Snijdelwijk.

RijnGouwe-lijn

Van 8 tot en met 30 juli is er geen treinverkeer mogelijk tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Er vinden hier op het traject werkzaamheden plaats die het mogelijk moeten maken om extra treinen op het traject te laten rijden.

In het najaar moeten reizigers op dit traject elk kwartier in een trein kunnen stappen. Om dat mogelijk te maken zijn aanpassingen nodig aan spoor, seinwezen, beveiliging en spoorwegovergangen. Daarnaast wordt er gewerkt aan twee nieuwe stations: Waddinxveen Triangel en Boskoop Snijdelwijk.

Gouda-Den Haag

Rondom Gouda moet ongeveer 75 procent van het spoornet worden vernieuwd om ervoor te zorgen dat de sporendriehoek Gouda – Rotterdam – Den Haag betrouwbaar, veilig en goed bereikbaar blijft voor reizigers- en goederenvervoer. Zo worden er in twee jaar tijd 62 wissels, 8.600 meter rails, vele dwarsliggers, ballast over een lengte van 1.100 meter, kabels en leidingen over drie kilometer vernieuwd. Ook worden enkele perrons van Gouda aangepast om deze slimmer in te delen.

De eerstkomende treinvrije periode dat er aan deze mega-spoorklus wordt gewerkt is 22 tot en met 24 juli. In 2017 wordt er tevens ook gewerkt in de weekenden van 9 september, 7 oktober en 25 november 2017.P>

Station Lansingerland-Zoetermeer

Gelijktijdig aan het werk op emplacement Gouda -van 22 tot en met 24 juli- werkt ProRail ook op het traject Gouda-Den Haag. De werkzaamheden zijn de aanpassing van de beveiliging van het spoor en de bovenleidingen in verband met de bouw van het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer. Dat gebeurt in opdracht van de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer. Het station zal een knooppunt worden waar het hele OV bij elkaar moet komen. Met 700 gratis parkeerplaatsen biedt het station straks veel overstapmogelijkheden en reistijdwinst.

Reactie achterlaten