Op hol geslagen schapen maken een ritje met de tram

Een woordvoerder van de HTM laat weten dat rond 09:45 uur vanmorgen de melding binnenkwam van een eerste losgebroken schaap. Er volgden meer schapen. Vanaf een weiland in de buurt van de Zoetermeerse Rijweg liepen zij in de richting van de tramrails.

De HTM kreeg aanvankelijk opdracht van de politie om langzamer te gaan rijden met tram 3 richting Centrum West en tram 4 richting Zoetermeer Javalaan. Uiteindelijk zijn beide Randstadraillijnen op last van de politie -in beide richtingen- korte tijd stilgelegd.

Omdat de schapen niet uit zichzelf mee terug gingen naar het weiland, zijn de dieren een stukje met de Randstadrail meegenomen, begeleid door de politie. Na twintig minuten kon het tramverkeer weer worden hervat.

Politie redt schapen

De Zoetermeerse agenten hebben schapen van het spoor gered. De dieren liepen langs het spoor van de RandstadRail met het gevaar dat ze aangereden zouden worden. Na een flinke achtervolging en een lift van een tram, zat de politie auto ineens vol met schapen.

Vanaf de Zoetermeerse Rijweg zagen voorbijgangers, op vrijdag 23 juni, dat er schapen langs het spoor liepen. Zij belde de politie omdat ze bang waren dat de dieren aangereden zouden worden. Agenten gingen snel een kijkje nemen en zagen direct het gevaar. De HTM werd gebeld om te voorkomen dat de RandstadRail een gevaar voor schapen en politie zouden vormen.

Samen met medewerkers van de HTM en de gemeente Zoetermeer werd er jacht gemaakt op de schapen. De vluchtdieren deden hun naam eer aan en bleven zeker niet zomaar staan. Uiteindelijk lukte het om de beesten te vangen. Het probleem was echter wel dat de agenten al ver van hun auto waren. De HTM heeft daarom de dienders en hun vee een lift gegeven. Voor de reizigers was het wel een vreemd gezicht dat de schapen meereden met de tram.

Bij de politieauto aangekomen werd de dieren in de politieauto gezet. In plaats van boeven naar de cel, bracht de politie schapen naar de boer.

Reactie achterlaten