Grootscheepse controle bij RandstadRail

De politie-eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en Team Handhaving van de gemeente Zoetermeer hielden afgelopen vrijdag tussen 14:15 en 21:00 uur in nauwe samenwerking met HTM een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. Ook op en rond de haltes werd gesurveilleerd onder reizigers.

Er werden 2.921 passagiers gecontroleerd en daarvan begingen 78 personen een overtreding. Van die groep konden er zestig mensen geen geldig vervoersbewijs tonen. De actie vond plaats op en rond de haltes van RandstadRail Zoetermeer, met de focus op de haltes Voorweg Laag en Hoog, Centrum West, Stadhuis Palenstein en Javalaan.

Met deze gezamenlijke actie willen de veiligheidspartners de overlast terugdringen en het veiligheidsgevoel van de inwoners en reizigers vergroten. Op de trams en ook daar buiten.

De overtredingen bestonden uit:

HTM: 60 overtredingen voor het reizen zonder geldig vervoersbewijs.

Politie: 9 overtredingen voor het niet kunnen tonen van een ID-kaart.

Team Handhaving: 9 overtredingen voor diverse andere zaken.

Reactie achterlaten