Nesselande wil metro naar Zoetermeer

Inwoners van Rotterdam-Nesselande willen dat de metro wordt doorgetrokken naar Zoetermeer. Dat blijkt uit een mini-enquete van de website Nesselande.info.

Het pleidooi vanuit Rotterdams meest oostelijke woonwijk volgt uit een digitale bewonerspoll waaraan bijna 200 mensen mee hebben gedaan. De helft daarvan steunt de optie voor uitbreiding van de metro. De vraag voor meer openbaar vervoer van en naar de Rotterdamse Vinex-wijk won het met afstand van de voorstellen voor een eigen voetbalclub of een strandtent in Nesselande.

Voorzitter Ron Davids van de gebiedscommissie Prins Alexander, ziet wel heil in de suggestie. “We hebben wethouder Langenberg vorig jaar al laten weten dat zijn Verkeersplan wel heel erg is gericht op de stad en op Rotterdam-Zuid. Dat vonden Hillegersberg-Schiebroek en Overschie trouwens ook. Of het nu een link met Zoetermeer moet worden of een andere richting, weet ik niet, maar in de gemeentelijke voorstellen missen we een bepaalde schil in oost en noord. Daarom ondersteunen wij deze gedachte.”

Geen plannen

Volgens de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, de organisatie die gaat over het openbaar vervoer in het Rijnmond-gebied en Haaglanden, zijn er op dit moment geen plannen voor het stuk Nesselande-Zoetermeer.

De Rotterdamse vervoerder RET wilde vandaag niet op de wens van (een meerderheid van) de bewoners ingaan. “We zijn op dit moment vooral druk met de Hoekse Lijn”, wilde een woordvoerster van het bedrijf nog wel kwijt.

Nesselande kreeg in 2005 aansluiting op het Rotterdamse metronet. De nieuwe buurt werd daarmee de eerste Vinex-wijk met een hoogwaardige openbaar vervoerverbinding.

De halte is het eindpunt van een lijn die vanaf het NS-station Prins Alexander langs de wijken Ommoord en Zevenkamp gaat. Ook is het station een stopplek voor regionale bussen.

Reactie achterlaten