Eerste nachtbus tussen Zoetermeer en Leiden

Afgelopen vrijdag reed de eerste nachtbus tussen Zoetermeer en Leiden. De nachtverbinding is een pilot van zes maanden. Bij succes kan de pilot worden uitgebreid. De nachtbus kon gaan rijden met geld dat de Zoetermeerse gemeenteraad beschikbaar stelde in het voorjaarsdebat.

De SP en VVD zijn blij met de eerste nachtbus tussen Zoetermeer en Leiden. Dankzij een samenwerking tussen beide partijen heeft de gemeenteraad gestemd voor de komst van de nachtbus. Zowel de liberalen als de socialisten zijn blij dat jongeren nu na het stappen veilig thuis kunnen komen. “Al lange tijd zetten wij ons in voor de komst van een nachtbus tussen Zoetermeer en Leiden. Wij willen jongeren die in het weekend gaan stappen de mogelijkheid bieden om veilig thuis te komen,” Aldus Ivan Beij, raadslid van de SP. VVD-commissielid Duco Mülder vult aan: “Ondanks de vele inspanningen om Zoetermeer ‘bruisender’ te maken gaan er nog steeds veel jongeren in het weekend naar Den Haag of Leiden. De nachtbus uit Den Haag zit elk uur vol, dus ik verwacht een succes voor de verbinding naar Leiden!”

Rotterdam

In het voorjaarsdebat van de gemeenteraad werd een motie van de SP en de VVD aangenomen waarin geld is vrijgemaakt om een nachtverbinding tussen Leiden en Zoetermeer te realiseren. Mülder: “Op de lange termijn moet Zoetermeer ook vanuit Rotterdam ’s nachts bereikbaar zijn. Het is goed dat we op dit gebied met de SP kunnen samenwerken.” Beij is het daarmee eens: “Ook moeten we kijken of we de RandstadRail tot later kunnen laten rijden. We werken graag samen met de VVD om dat te realiseren.”

Reactie achterlaten