SP woest over problemen bij RandstadRail: ‘De maat is vol.’

Beij: “Vanochtend begonnen de problemen met de wissels. Ik was al bezig met mijn schriftelijke vragen en toen las ik op Twitter dat er opnieuw problemen waren met de wissels. Twee keer op dezelfde ochtend. Lekker dan voor al die mensen die in de vrieskou uren staan te wachten.”

De SP vraagt zich af wat er met alle investeringen is gedaan. “Er is echt voor tonnen aan belastinggeld van Zoetermeerse burgers naar de HTM gegaan om de problemen met de wissels op te lossen. Ik vraag mij echt af wat ze met dat geld hebben gedaan, want dit jaar was voor mijn gevoel weer een recordjaar met problemen op de rails. Ik hoor graag hoe het college dit ziet.”

Hoewel de HTM valt onder de auspiciën van de MRDH (Metropoolregio Den Haag Rotterdam), meent Beij dat Zoetermeer wel inspraak heeft. “Ik hoor graag of het Zoetermeerse college bereid is om de verantwoordelijke binnen HTM op het matje te roepen tijdens een commissievergadering zodat wij rechtstreeks vragen kunnen stellen. De maat is niet alleen bij de SP vol, maar bij heel veel OV-reizigers.”

Reactie achterlaten